• Gratis verzending vanaf € 75,-
  • Veilig online betalen
  • Voor 15:00 uur besteld zelfde dag verstuurd
  • Niet goed, geld terug

Kleding lang mooi houden? Dat doe je zo!

  • Gepubliceerd op 27 februari, 2015

Kleding kopen is een van onze favoriete bezigheden maar kleding mooi houden is een vak apart. Meerdere malen je kleding wassen kan er voor zorgen dat de kleur vervaagd of de stof niet meer de uitstraling geeft die deze in eerst instantie gaf. Elke stof heeft zijn eigen eigenschappen en wasvoorschriften. Wij leggen je in deze blog graag uit, hoe elke kledingstof het beste gewassen kan worden.

Spijkerbroeken

Een spijkerbroek was je zo min mogelijk. Moet je spijkerbroek toch gewassen worden omdat er een vlek in de stof zit? Hieronder staat vermeld hoe je dat het best kunt doen!

  • Was spijkerbroeken altijd binnenstebuiten, zo blijft de kleur mooi
  • Was spijkerbroeken nooit warmer dan 30 graden, zo voorkom je dat hij krimpt
  • Droog je spijkerbroek nooit in de droger, in de droger kan hij krimpen

(Biologisch) Katoen

Katoen heeft de neiging om tijdens een eerste wasbeurt te krimpen. Daarom is het aan te raden om deze stof niet te heet te wassen. Katoen kan je op maximaal 40 graden wassen. Voor gekleurde of bedrukt katoen is 30 graden het maximum. Als

katoen bewerkt is met steentjes of kraaltjes kan je dit kledingstuk het beste binnenstebuiten wassen. Zo voorkom je dat de decoratie beschadigd raakt of eraf gewassen wordt.

Wol

Wollen kleding kan je het beste laten luchten, bijvoorbeeld even buiten hangen. Als je wol uiteindelijk toch wilt wassen kun je het beste kiezen voor een wolwasprogramma en wolwasmiddel. Zo blijft de wol zachter en behoudt het kledingstuk zijn vorm.

Lederlook

Lederlook kleding is gemaakt van stof met een speciale coating. Het een delicate stof dit is dan ook de reden dat deze altijd binnenstebuiten gewassen dient te worden. Was je lederlook kledingstukken niet te vaak, maar alleen als het echt nodig. Zo

blijft het kledingstuk langer mooi.

Leer

Leer is een product dan niet gewassen hoeft te worden. Leer zuigt water op en kan krimpen tijdens het opdrogen. Na het opdrogen wordt leer hard en stug. Je kan er beter voor kiezen om leer af te nemen met een doekje en leerreiniger. Leerreiniger zorgt ervoor dat de stof schoon en gevoed wordt.

Natuurlijk kun je er altijd voor kiezen om je kleding door een specialist te laten reinigen. Dit zorgt ervoor dat je kleding altijd in de juiste staat terug krijgt.

Tip: Is het nog niet nodig om je kledingstuk te wassen maar wil je wel van de dagelijkse geurtjes af? Leg dan je kledingstuk een nachtje in de vriezer met een zak eromheen. Dat zorgt ervoor dat de bacteriën dood gaan.